jQuery

jquery logojQuery is een javascript library, het biedt de mogelijkheid om snel geavanceerde front-end applicaties te maken. Tegenwoordig moet een website een dynamische indruk wekken. Voorheen kwam hier al snel Flash bij kijken, maar het grote nadeel van een flash site is de vindbaarheid in zoekmachines. Daarom gaat bijna altijd de voorkeur uit naar een site die gemaakt is met html en css. Met jQuery maak je zo’n pagina veel dynamischer en krijgt het de uitstraling van een flash site.

Een website met jQuery krijgt direct een moderne uitstraling, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn veel plugins beschikbaar waardoor het ontwikkelen relatief weinig tijd kost. Ook het zelf ontwikkelen van plugins of applicaties in jQuery wordt door de uitgebreide functionaliteit en handige selectors erg makkelijk.

Een voorbeeld van een door ieDev ontwikkelde site waarin veel gebruik is gemaakt van jQuery is de site van Mixus Studio. De ontworpen navigatie en interaction design kon doormiddel van jQuery gerealiseerd worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *