Werkwijze

Nieuwe media speelt een grote rol vandaag de dag, kwaliteit is daarom erg belangrijk. Iedereen kan tegenwoordig een website maken, maar alleen een gestructureerde aanpak garandeert de kwaliteit die nodig is om uit te blinken.

Het proces begint bij uw idee of behoefte. ieDev kan op verschillende momenten in het proces inspringen. De eerste fase waarin ieDev een rol zou kunnen spelen is het analyseren van uw behoefte. Een logisch vervolg op deze fase is een advies richting het vervullen van deze behoefte. Over het algemeen begint ieDev in de fase die hierna volgt. Dit is de ontwerpfase waarin visueel een vormgeving aan u wordt gepresenteerd.

De laatste fase omvat de technische realisatie van het concept. Deze realisatie is op te splitsen in front-end ontwikkeling en back-end ontwikkeling. De front-end is wat de gebruiker ziet en de back-end wat de beheerder ziet. ieDev zal over het algemeen voor de front-end gebruik maken van html, css en jQuery.

Onder het ontwikkelen van de back-end verstaan we het implementeren van een CMS systeem. Dit staat voor een Content Management System, een systeem waarmee u als beheerder de volledige controle krijgt over uw product en zodoende makkelijk content kan toevoegen een aanpassen. En site die up-to-date is blijkt in de praktijk van grotere waarde te zijn dan een statische site, hoe mooi ook. Afhankelijk van de wensen kan ieDev gebruik maken van verschillende open-source systemen. Voor geavanceerde systemen beschikt ieDev ook over een eigen CMS systeem, dit CMS systeem heet Wedge en is inmiddels bij een aantal websites gebruikt.