Zwembril

Bijna iedereen die een beetje serieus met zwemmen bezig is gebruikt tegenwoordig een zwembril. Inmiddels is iedereen wel bekent met de voordelen die zwembrillen te bieden hebben. Ook de eventuele nadelen zijn tegenwoordig een stuk minder nadelig geworden. Voordat we in dit artikel verder uitweiden over het nut van de zwembril duiken we eerst even in de geschiedenis van de zwembril.

Het ontstaan van de zwembril

De zwembril is nog niet zo heel lang gemeengoed in het zwemmen. De zwembrillen die vroeger gebruikt werden waren alles behalve comfortabel. Het materiaal waarvan de zwembril gemaakt werd was veelal rubber. Tegenwoordig gebruikt men silicone, een stof die veel duurzamer is en ook minder problemen geeft met allergie. Over allergie gesproken, ook de hoeveelheid chloor die verplicht in het zwembad moest zitten was toen destijds een stuk minder. De voordelen wogen toen dus nog niet op tegen de nadelen.

De zwembril is niet ontstaan vanuit de recreatieve gedachte. Waarschijnlijk was in vroegere tijden de zwembril bittere noodzaak bij de voedselvoorziening. Het opduiken van schelpdieren of kreeften was voor sommige mensen een belangrijke bron van inkomsten. Nu is deze bril vooral een handig hulpmiddel dat gebruikt wordt voor de zwemsport. Bij het banen trekken of de serieuze training.

Hoe gebruik je een zwembril

Een zwembril is zeer eenvoudig te gebruiken. Bedenk of je een snelle of comfortabele bril nodig hebt. Een snelle bril is vooral klein en bedoelt voor sporters die wedstrijden zwemmen. Een comfortabele bril is over het algemeen een slag groter en geeft minder kringen rond de ogen na het zwemmen.

Eenmaal de juiste zwembril uitgekozen plaatje deze op je hoofd om te kijken of de bril niet lekt. Door de zwembril te plaatsen zonder hoofdband en even aan te duwen zal deze vacuüm zuigen. Blijf de zwembril dan enkele seconden stevig zitten dan weet je dat de bril niet lekt. Vervolgens stel je de hoofdband niet te strak in en ga je zwemmen. Als de bril dan goed blijft zitten is alles in orde. Lekt de bril toch water dan kan je de hoofdband iets strakker zetten.

Meer informatie over zwembrillen of een zwembril kopen?

Ga naar Zwembrilletjes.eu voor meer informatie over de zwembrilletjes. Hier zijn de beste zwembrillen te koop voor een scherpe prijs. Ontdek het gemak en het comfort van een zwembril vandaag nog!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *